fredag 26 mars 2010

Kantin Silverkocken serverar fisksoppa med torsk, lax och belugalinser


Idag var en sådan där dag där alla hade aktiviteter och behövde äta vid olika tider, något som hör till ovanligheterna hemma hos oss. Matbespisningen serverade därför något som enkelt kunde hållas varmt alternativt värmas upp - fisksoppa.

Soppa - skala och dela - morot, jordärtsskockor, potatis, purjolök, charlottenlök och fänkål - i bitar. Fräs rubbet i lite smör tillsammans med finhackad vitlök. Slå på rejält med vitt vin, ett par burkar krossad tomat, belugalinser, lite vatten, salt, peppar och rosmarin. Sjud i ca 30 min. Lägg i fisken i bitar och sjud ett par minuter till.

Servera med bröd, och en sås på majo, dill och creme fraiche.

1 kommentar:

Mikkan sa...

beluga är fantastiskt fina grejjer, en favorit här hemma!

trevlig helg! :)