lördag 20 september 2008

Belgisk afton






Moules marines - strimla purjolök, vitlök och morot. Hacka rejält med dill och persilja och lägg allt i en stor kastrull. Häll på vitt vin så det täcker botten drygt. Lägg i musslorna och kör på hösta värme i någon minut när det kokat upp. Slå på en skvätt grädde och koka upp på nytt. Ät på en gång, gärna med gott bröd.

Revbensspjäll och coleslaw - Gör en glace på tex mango chutney, oystersås, hickorysås, finhackad chilli och vitlök. Gnid in översidan av spjällen med glacen och kör in i ugnen på 175 grader i ca 1 timme.

Coleslaw - strimla vitkål, morot och äpple fint. Blanda i gräddfil och majonäs efter smak. Blanda i ett par droppar citron och salt och peppar efter smak.


Tre sorters öl - Kriek till fördrink (körsbär), Duvel till musslorna och Chimay Blanc till spjällen

Inga kommentarer: