1 vecka sedan
söndag 3 oktober 2010
Hummer och kräftor på Tjörn
Varit på landet i helgen och fått njuta av västkustens delikatesser - hummer och kräftor. Fick levererat 3 st nyplockade hummrar och 2 kg kräftor.
Toppade med att öppna den sista burken med surströmming som förrätt.
Hummer/Kräftor - Koka hummern i saltat vatten, dill, lite socker och någon lök. Hummern läggs i kokande vatten och får koka 12 min (ca 500 g st) och kräftorna 1 min, ställ ut kastrullen i höstnatten och låt stå över natten.
Dill och vitlöksmajonnäs
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Du har också fått njuta av havets svarta guld ser jag. Vi har hittils fått 4 st humrar och hoppas såklart på mera om någon dag. Krabborna är också riktigt riktigt goda i år, mycket mat i dom.
M - inget slår nykokt hummer. Krabba blev det en hel del av i sommras - lycka till med det fortsatta fisket!
Skicka en kommentar