torsdag 29 juli 2010

Sommarens T-bone, Ebbas kaksmulor med jordgubbar








En gång varje sommar inhandlas en rejäl bit T-benstek som grillas på indirekt svag värme under en längre tid. Köttet kom den här gången från RJs Närproducerat på Orust.
Kött - salta och peppra köttet, se till att få riktigt fin glöd som läggs i ena hörnet av grillen. Lägg köttet i den andra änden och grilla under lock till innertemp ca 56 grader.

Bea - koka ihop rödvinsvinäger, vitt vin, finhackad charlottenlök, krossad svartpeppar och massor av dragon. Jag brukar inte reducera till de vanliga teskedarna utan brukar behålla lite mer vätska. Vispa ihop 2-3 äggulor på svag värme tills de blir krämiga (ingen äggröra!), vispa sedan sakta ner smält smör som inte skall vara allt för hett.

Dessert - jordgubbar, grädde och hustruns krossade schackrutor.

1 kommentar:

Anonym sa...

A big ol' t-bone!
Jag gör bean med vitvinsvinäger och vitpeppar. Varför r-vinäger och varför även vin? För mig är svartpeppar bättre i alla lägen så jag borde insätt att det gäller även här...
/Gustaf