torsdag 8 juli 2010

Charkuterier, Te och salviarubbad karré, salsa, Champinjoner ala Greuqe, Belugalinssallad, Marängswiss med jordgubbar










Charkuterier (korvar, parmaskinka med nektarin och reducerad balsamvinäger) Mozzarella

Karré - rubba köttet med svart te och finhackad salvia, salt och peppar - grilla.

Belugalinssallad - koka linserna i 30 min, låt svalna, blanda med tomat och rädisa. Olivolja, vitlök och vinäger.

Salsa - tomatsås från gårdagens lunch toppad med hackad tomat.
Marängswiss - vispa äggvita, lite socker och ett par droppar ättika hårt, grädda på 75 grader och öppen lucka i + 12 timmar. Blanda med jordgubbar, grädde och nyrörd chokladsås (kakao, floursocker och grädde)

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hej kära vänner! Är detta månne födelsedagsmiddag för Solveig? Det ser underbart gott ut. Ge S. en födelsedagskram från oss här i ett sommarhett Västervik. I morgon far vi ut till Hasselö igen o sen ser vi fram mot att Solveig o PA hälsar på oss. KRAM TILL ER ALLA! Inger o Pelle

Silver sa...

Hej Inger - vad roligt att se dig här! Sollans middag kommer att läggas ut i helgen (lite eftersläpning). Hälsa Pelle och ha det så skönt i skärgården! Alla hälsar här i väst!