fredag 2 juli 2010

Lättrökt inlagd torskrygg med chilimajonnäs, Nyrökt makrill med creme ninon och rödlöksmarmelad, Lammkotletter med guacamole, Jordgubbar o mascarpone






Torsk - salta och peppra torskryggen och rök hastigt i ett par minuter. Koka en lag av 1 dl ättika, 0,5 dl vitvinsvinäger, 1 dl socker och 2 dl vatten, purjolök och dill. Lägg ner fisken i den varma lagen och ställ i kylen en halv dag eller så. Serverades med dillmajonnäsen från igår.

Makrill - salta och peppra småmakrill, rök i alspån i ca 35 min.

Rödlöksmarmelad - smält sakta i ca 30 min skivad rödlök med ett par droppar vatten och lite socker.

Creme Ninon - koka gröna ärtor i vin och grädde, mixa och sila. Gjorde ett västerbottens smul på brödsmulor och riven västerbottensost som fick under grillelementet i ugnen ett par minuter.

Lamm - lägg lammkotletter i rödvin och vitlök i 4-5 timmar. Grilla

Guacamole - mosa 2 mogna avokado med lite pressad citron, vitlök, salt och rostad chili

Jordgubbar med vispad grädde där mascarpone vänts ner.

Inga kommentarer: