6 dagar sedan
fredag 9 juli 2010
Skaldjur och sushi, blomsallad
Lilla Rs väninna Fr I hälsar på oss på Tjörn och får önska födelsedagsmat - sushi. Då inte alla är helt förtjusta i rå fisk blir det ett par varianter. I går kom även fiskar Johan förbi med sprättande havskräftor som kokades.
Kräftor - koka kräftorna i saltvatten (som västerhavet typ), dill och en gul lök. Lägg i kräftorna i häftigt kokande vatten och ta bort från värmen så snart det kokar upp, koktid således 0 minuter, ställ på kall plats övernatten.
Sushi - tvätta japanskt ris NOGA. Koka på svagvärme i 15 min, ställ åt sidan i 20 min, rör försiktigt ner (med pinnar) vinägerblandning (2 dl risvinäger 1 del socker, lite salt). Jag la på följande råa fiskar; tonfisk, lax, makrill. Sedan också gravad och rökt lax, lufttorkad skinka, kokt räka, rökt renstek. Gjorde även ett par rullar med avokado.
Sallad från Mölnebos växthus med diverse ätliga blommor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar