måndag 19 april 2010

Torskqueneller saffranssås, Knäckig paj med rabarber, björnbär och hallnon



Fiskbullar - mal torskfileer på finaste skivan och blanda med lite vispade äggvitor, grädde och salt och peppar till en ganska lös smet. Forma till små bullar och sjud i vin och buljong. (mindre lyckad uppläggning....... men goda smaker trots allt)

Sås - fräs charlottenlök och saffran, slå på lite vitt vin och grädde och koka ihop.

Servera med sparris (Spansk helt ok)

Paj - skala och skär rabarber i korta bitar, blanda i lite björnbär och hallon. Gör ett pajskal av mjöl, socker och smör som jag körde i mixer. Smula/tryck ut degen över bären, strö över lite råsocker och kör i ugnen på 250 grader. Servera med vaniljgrädde.

2 kommentarer:

Annika sa...

Inget fel på den uppläggningen! Nu blev jag verkligen sugen på torskqueneller.

Rabarbersäsongen är över oss! Jag har precis skrivit av mig en perfekt rabarbercheesecake.

Silver sa...

Annika - som alltid snäll! Skall hoppa över till dig och kolla cheesecaken!