1 vecka sedan
måndag 19 april 2010
Torskqueneller saffranssås, Knäckig paj med rabarber, björnbär och hallnon
Fiskbullar - mal torskfileer på finaste skivan och blanda med lite vispade äggvitor, grädde och salt och peppar till en ganska lös smet. Forma till små bullar och sjud i vin och buljong. (mindre lyckad uppläggning....... men goda smaker trots allt)
Sås - fräs charlottenlök och saffran, slå på lite vitt vin och grädde och koka ihop.
Servera med sparris (Spansk helt ok)
Paj - skala och skär rabarber i korta bitar, blanda i lite björnbär och hallon. Gör ett pajskal av mjöl, socker och smör som jag körde i mixer. Smula/tryck ut degen över bären, strö över lite råsocker och kör i ugnen på 250 grader. Servera med vaniljgrädde.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Inget fel på den uppläggningen! Nu blev jag verkligen sugen på torskqueneller.
Rabarbersäsongen är över oss! Jag har precis skrivit av mig en perfekt rabarbercheesecake.
Annika - som alltid snäll! Skall hoppa över till dig och kolla cheesecaken!
Skicka en kommentar