1 vecka sedan
lördag 24 april 2010
Skogschampinjonsoppa, Grillad karré, sås på rostad paprika och chilli, brytbönor och citron, Helt ok jordgubbar
Det börjar så smått bli säsong för vårprimörerna. Min grönsakshandlare vid Brommaplan (väl värt en detour!) har börjat få in primörer från Spanien/Italien/Tyskland. Var och köpte loss en stor kartong med gott och blandat - 250 pix! Samma/sämre grönsaker på ICA vägg i vägg hade lätt gott löst på minst en 500-ing. Så åk dit (han närmast Tunnelbanan).
Soppa - fräs skogschampinjoner och vårlök i smör så att de får lite färg, slå på vitt vin och grädde, sjud i ca 15 min, mixa slät och spä med vatten till önskad tjocklek. Servera med en grön olja på mixad bladspenat, olivolja och vitlök.
Karré- salta peppra och grilla på träkål.
Sås - (typ Ajvar) dela röd paprika och en eller två chillifrukter, sätt in i ugnen på het övervärme tills de är svarta, ta ut och lägg under plastfilm 5 min, skala bort det svarta, mixa med lite olivolja, vitlök och salt. (Aldrig gjort förut, försökte härma en sås från B.A.R i veckan - min blev bättre!)
Brytbönor och citron stektes i smör med lite salt.
Ok jordgubbar från Italien doppades i floursocker till dessert.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar