




Det börjar så smått bli säsong för vårprimörerna. Min grönsakshandlare vid Brommaplan (väl värt en detour!) har börjat få in primörer från Spanien/Italien/Tyskland. Var och köpte loss en stor kartong med gott och blandat - 250 pix! Samma/sämre grönsaker på ICA vägg i vägg hade lätt gott löst på minst en 500-ing. Så åk dit (han närmast Tunnelbanan).
Soppa - fräs skogschampinjoner och vårlök i smör så att de får lite färg, slå på vitt vin och grädde, sjud i ca 15 min, mixa slät och spä med vatten till önskad tjocklek. Servera med en grön olja på mixad bladspenat, olivolja och vitlök.
Karré- salta peppra och grilla på träkål.
Sås - (typ Ajvar) dela röd paprika och en eller två chillifrukter, sätt in i ugnen på het övervärme tills de är svarta, ta ut och lägg under plastfilm 5 min, skala bort det svarta, mixa med lite olivolja, vitlök och salt. (Aldrig gjort förut, försökte härma en sås från B.A.R i veckan - min blev bättre!)
Brytbönor och citron stektes i smör med lite salt.
Ok jordgubbar från Italien doppades i floursocker till dessert.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar