söndag 8 november 2009

Terubbad renytterfile med kakao och kanelsås, Jordärtskockspure, Ostar



Ren - ytterfilé (korkat ord...) gnids in med salt, peppar och lite svart te. Stek hastigt i het panna och låt sedan vila.

Sås - fräs charlottenlök, vitlök, kanelstång, enbär, lite kakao i smör. Lägg i lagerblad, lite messmör, lite glögg, viltfond, soya, ett par torkade trumpetsvampar, lite rödvin - koka ihop ordentligt och sila - slå i lite grädde för att runda av såsen. Den skall fortfarande vara riktigt mörk och mustig.

Puré - koka skockorna mjuka, mosa med smör och grädde.

Ostar - serveras med världens bästa svärmors plommon och valnötsmarmelad.

2 kommentarer:

chezsofia sa...

Låter fantastiskt! Såsen speciellt.
Ser ut som en god samling ostar, Chaumes, taleggio och comté? Hemgjord plommonmarmelad kan verkligen vara en hit till ost.

Silver sa...

Såsen var en gammal goding som jag inte använt på länge - den funkar mycket bra till vilt. Den tredje osten var svart Apenzeller.