6 dagar sedan
lördag 21 november 2009
Matgig
Fick förfrågan och tackade ja till att laga middag för villaföreningens styrelses årsmiddag. 12 personer och tre-rätters. Förrätt och efterrätt levererades i förhand - varmrätten levererades varm.
Civiche på lax och krabba, pressgurka, syrad fänkål, vaktelägg och rapsolja - hacka rå lax, lite rökt lax och kungskrabba halv fint/halv grovt (!?), blanda med finhackad rödlök, lite koriander, limesaft, salt och peppar. Låt dra ett par timmar. Koka vakteläggen i 4 min - skala. Hyvlad fänkål blandas med citron, salt och lite socker - låt dra. Gurka tärnas och blandas med lite salt för att dra ur vätska - pressa ur ytterligare vätska, låt rinna av.
Poussin med skånskt rotfrukts- och pumpa tillbehör, torkade tomater - fina små franska portionskycklingar (ca 250 - 300 gram) gnids in i smör och timjan, salt och peppar - låt gå i ugn på ca 175 grader till innertemp 68 grader. Ta ur kulor av potatis, morot, kålrot, rotselleri och butternutpumpa, förkoka ett par tre min, ta upp och kyl. Koka sedan allt utan lock med grädde, timjan och dijonsenap i ca 10 min innan servering, red eventuellt av. Cocktailtomater fick torka i 70 graders ugn med öppen lucka i ca 10 tim.
Mjölkchokladpannacotta - recept enligt förra veckans testkörning http://silverkocken.blogspot.com/2009/11/tempura-pa-sej-friterat-potatisskal.html
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar