lördag 19 september 2009

Lammpaté, Friterad kolja med inlagd paprika



Paté - 1/3 nymald högrev 2/3 malen lammlever - allt på finaste skivan, ett par ägg, lite grädde, ströbröd, ett par vitlöksklyftor, salt och peppar blandas till relativt lös smet. Klä en form med fet bacon, lägg i smeten och baka i vattenbad i 175 grader i ca 1 1/2 tim. Servera med en senapssås på dijonsenap och creme fraiche.

Fisk- koljafilé delas i portionsbitar, salta och peppra och vänd i mjöl. Fritera i het olja hälften solros hälften olivolja.

Paprika - dela paprikan (röd, grön och gul) på hälften, rosta dem svarta på övervärme i ugnen. Lägg i form och slå plast över, låt stå ett par min och dra sedan av skalet. Lägg ner paprikan i olivolja, citron och salt och peppar. Låt tdra ett par timmar.

1 kommentar:

Birgitta Höglund's Mat sa...

Den patén ser riktigt god ut. Länge sen jag gjorde en så läckerhet.
Trevlig helg./ Birgitta