måndag 31 augusti 2009

Gristunga japan style, Rådjurssadel med palsternacks och blomkålspuré, ostronskivlingssås, rönnbärssylt , Ostar, Vinkokta körsbär med glass





Tunga - koka färsk tunga (dvs inte rimmad) tillsammans med lök, morot, pepparkorn och ett par nejlikor i ca 1 1/2 timme. Låt svalna i spadet. Ta upp och putsa tungan och skiva sedan upp tungan. Marinera i lite japansk soya. Servera med strimlad rättika, torkade alger och lite wasabi.

Rådjur - salta och peppra sadeln. Lägg på ett par rejäla klickar smör och kör i ugnen på 100 grader till innertemp ca 62 grader.

Sås - fräs ostronskivling i smör, på med lite vitt vin och grädde, koka ihop. Smaka av med lite japansk soya och peppar.

Puré - koka blomkål och palsternacka mjuka, blanda i smör och grädde. Salt och peppar.

Körsbär - sjud bären i lite rött vin och vaniljsocker i ca 15 min, svalna. Servera med glass och en klick grädde.

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Rönnbärssylt eller -gelé är det något att satsa på eller är det bara beskt och otäckt? Undrar fröken Dill med tanke på alla dignande rönnar

Silver sa...

Rönnbär är super till vilt - plocka och lägg i frysen eller plocka när de har varit frost - koka med socker och litevatten.