fredag 7 augusti 2009

Kokta havskräftor, grillad spirr (småmakrill) med gurksallad, Grekyoghurt med honung





Kräftor - koka som vanligt

Makrill - sprirrfileer saltas och peppras, grilla på hög värme

Gurksallad - variant på Smaskens gurksallad. Tärna gurka, strö över salt för att dra ut vatten. Krama ur gurkan. Lägg i en 1-2-3 lag en timme eller två. Häll av spadet och blanda med gräddfil och persilja.

Yoghurt - grekyoghurt med direktimporterad grekhonung, valnötter

1 kommentar:

Annika sa...

Kul att du prövade salladen! Visst är den genial, i sin enkelhet?

Grekyoghurt med honung, hackade valnötter och osvavlade aprikoser äter vi till frukost varje morgon...en sommarlyx jag tänker ta med mig in i hösten.

Underbara kräftbilder. Ha det riktigt skönt på Västkusten, snart är det tillbaka till allvaret som gäller!