söndag 23 maj 2010

Nygjord korv på två sätt, syrad färsk vitkål, sparris, Blandad frukt






Kamrat Tony T var intresserad av att lära sig att göra korv - sagt och gjort. Vi lagade korv och bjöd familjerna senare på kvällen.

Korv - 1. Salsiccia - gör en smet av :hälften rimmat sidfläsk och hälften färk karré körs på grova skivan, blanda i ett ägg, mortlade fänkålsfrön, färsk oregano (det var det som hade vuxit upp i landet), vitlök och mycket vitt vin. Svartpeppar. Fyll fjälster.
2. Kryddig korv - Gör en smet av nötbog malen på mellan skivan, lite rött vin, chipotle, tomatpuré, hackad chili, ungerskt paprikapulver, grovt mortlad svartpeppar, salt. Fyll fjälster.

Stek korvarna på mellanvärme. Det blir bättre om de får ligga över natten men det hann vi som sagt inte med.

Vitkål - strimla den färska vitkålen, lägg i en bunke och kläm över en citron, fyll på med lite äppelcidervinäger, salt och peppar och ev lite socker, lägg under press ett par timmar.
Frukt - ananas dels naturell, dels rimmad i salt och chili, biggaråer och vattenmelon.

Inga kommentarer: