onsdag 26 maj 2010

Långbakad rimmad grissida på dinkel och bondböngröt, Vitvinsbräserade lammlägg, Creme Caramel med reducerad Pepsi






I dag fick maten klara sig själv, min enda insats var att ha lite idéer och dra in och ut ur ugnen.

Fläsk - rimmat sidfläsk fick gå i 6 timmar på 100 grader i ugnen, dra på lite extra övervärme i slutet för knaprighet.

Gröt - kokade en gröt på dinkelflingor, russin. Mixa med kokta bondbönor.

Lammlägg - packa lammläggen i en gryta, slå på vitt vin så att det täcker hälften, lägg i klyftad citron och lök. Låt gå i ugn 6 timmar på 100 grader. Serverade med lite neutral risotto.

Creme Caramel - 3 ägg, 3 äggulor vispas ihop med 1 dl socker, värm 6 dl grädde och slå över. Klä formar med karamell, baka av i ugnen på 150 grader i ca 30 min. Reducera Pepsi cola till tjock sirap.

2 kommentarer:

Mikkan sa...

Du är ju för rolig, åter läsk i maten... :)

Silver sa...

Det funkar ju :D