onsdag 12 maj 2010

Min Blodpudding med påskkänsla, Rabarberkräm




Blodpudding är verkligen en höjdare om man får den som man vill. Den här gången ersattes ölen med påskmust och vanlig sirap med lönnsirap. Allt blev kanon men lite mer salt hade inte skadat..

Blodpudding - sila 0,5 liter grisblod, vispa i 3,5 dl påskmust, 3,5 dl grovt rågmjöl, 1 hackad rödlök, lite hackat äpple och späck, 1/2 dl smält smör, 1/2 dl lönnsirap, malen ingefära, vitpeppar, kryddpeppar, nejlika, salt. Stek en bit och testa kryddningen. Smöra en brödform, häll i smeten och lägg på ett smörpapper så att det inte bränns, grädda på 225 grader i ca 1 timme. Ta ut och tryck ur alla luftbubblor (ta i så att den blir kompakt), lägg på en tyngd och kyl.

Stek i lite smör tillsammans med äpple, rödlök och bacon.
Rabarberkräm sedan helgen.

Inga kommentarer: