tisdagen den 11:e maj 2010

Kalvfärsbiffar, tomatsås, bakad potatis och paprikasmör, Annikas Rabarber Creme Bruleé






Biffar - mal kalvbog på finaste skivan, blanda i ägg, grädde och lite nygjort ströbröd (mixa ett par dagar gammalt bröd). Låt smeten vila ngn timme och rulla sedan biffarna i ytterligare ströbröd innan de steks i smör och får gå klart i ugnen på 100 grader.

Tomatsås - hälften färska / hälften burktomater får sjuda med vitt vin, citron, olivolja, salt och peppar. Tillsätt vitlök i slutet.

Potatis - hittade stora potatisar som fick gå i ugnen på 200 grader i 1 1/2 tim.

Smör - rör ihop, hackad vårlök och ungerskt paprikapulver med rumsvarmt smör.

Creme Bruléé a la Annika - koka en rabarberkräm (8 stjälkar, ca 4 dl vatten och 1-2 dl socker). Vispa i hop ägg och socker, sjud grädde och vaniljstång (2 äggulor, 2 ägg, 4 dl grädde). Häll grädden över äggen och baka i i vattenbad på 150 grader i ca 35 min. Kyl. Bränn av med råsocker innan servering.

2 kommentarer:

Annika sa...

Åh, jag är smickrad :)! Kul att du ville pröva - hoppas det smakade bra!

Silver sa...

Det var mycket lyckat och gott!