söndag 12 april 2009

Sill med tillbehör, lammstek med potatisterrine och torkad tomat



Sill - matjesfiléer, kokt potatis, ägg, vårlök, rödlök, rödbetor hackas. Servera med kapris och äggula.

Lamm - steken gnids in med timjan, vitlök, salt och peppar, lägg steken på ett bläck med lite timjan, lök och rött vin - stek i ugn på 100 grader och ta ut vid dryga 60 grader innertemp. Koka ihop vinet innan servering till en rödvinssås.

Potatisterrine - skiva fast potatis tunt. Häll lite tryffelolja i en brödform och varva sedan potatis, lite lagrad ost, vitlök, salt och peppar. Slå på grädde så att det täcker. Vila i ca 30 min och häll sedan bort grädden - täck med smörpapper och tryck till så att all luft trycks ut . Baka terrinen i ugn på 150 grader i ca 1 1/2 tim. Kyl under tryck så att terrinen blir kompakt. Vila i kylen under natten. Servera rumstempererad med lite hett skirat smör.
Tomater - dela små cocktailtomater, salta lite och låt tomaterna gå i samma ugn som lammet tills nästan all vätska är borta.

Inga kommentarer: