fredag 29 juli 2011

Sallad på marulkskind, Wallenbergare med gräddsås





Kul vin från svärföräldrarna som var riktigt bra trots 24 år på nacken.

Sallad - stycka ut maruklskinden, salta och peppra, rök i ABU-rök i ca 10 min, låt svalna i röken. Servera med blad och grönsaker som finns hemma.

Wallenbergare - finmald kalvfärs blandas med grädde, ägg, salt och peppar. Rulla i mixaat ströbröd av överblivet surdegsbröd.

Sås - koka ihop, grädde, vitt vin och en buljongtärning.

Röda vinbär och bondbönor istället för ärtor och lingon.

2 kommentarer:

Johan Jö sa...

Vågar man fråga hur Bénézet:en uppförde sig efter -- i sammanhanget rakt halsbrytande -- 24 år på rygg?

Silver sa...

Johan J - den hade faktiskt (!) fortfarande liv i sig. Svärfar har haft otyget att spara massa riktigt bra och mindre säkra kort i källaren. Några har varit nitlotter men denna var riktigt bra trots åldern.