



Får löpande fina leveranser från den lokala fiskhandlaren i Skärhamn av stora fina torsk och marulkshuvuden.
Marulk - skär ut kinderna och nackköttet, lägg i saltat vatten i ca 1 tim, stek hastigt i smör.
Sås - med allergiker blev det en fuskvariant på hummersås. Fräs lite färsk lök, tomatpure i smör, slå på lite vitt vin en bit buljongtärning, koka upp, slå på grädde och reducera.
Kräftor - nyfiskade från Johan i Stansvik kokas i en lag av vatten, dill, salt och en lök. Lägg i kräftorna när vattnet kokat upp, koka upp på nytt och ta av värmen, låt svalna i lagen.
Majonnäs
2 kommentarer:
Vilken middag! Och marulkskinder låter exotiskt (för mig).
Matarkivet - tack, kinder är en riktig delikatess - det kommer mera här på bloggen framöver!
Skicka en kommentar