1 vecka sedan
måndag 25 juli 2011
Mitt rökta fläsk med blommor och blader, bakad lättrimmad torskrygg med pastissås och bondbönor
Pia, Gurkan och Viktor på middag och jag fortsätter på Tour de France temat - idag drack man inte bara pastisen utan byggde även en sås på den. Blommor och blader som vanligt ifrån fantastiska Mölnebo odlingar och fläsket från RJs kött.
Fläsk - rimmat sidfläsk enrisröks (varmrökt) i ca 15 min, låt svalna i röken, servera med goda blommor och blad (isört, persilja, spenatskott, tomater och div blommor)
Fisk - dela torkryggen i portionsbitar och rimma i saltat vatten i ca 1 timma, baka i ugnen på 100 grader.
Sås - smält hackad lök i smör, slå på lite vitt vin, grädde och en buljongtärning och lägg i frysta gröna ärtor och en bit fänkål, koka i 15 min, mixa och sila slät. Slå i pastis efter tycke och smak.
Bondbönor kokas.
Tack Pia för fantastiskt bra vin!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar