tisdag 10 augusti 2010

Rimmad surf&turf, Helstekt biffrad och bakad potatis,Tomat och krassesallad, Svensk tiramisu








Sommar (och numer åretrunt-) kompisarna S & C på besök.


Surf & Turf - rimmad fläsksida skärs i tärningar om 3*3*3 cm, lägg på plåt och baka i ugnen på 80 grader i 10 timmar, ta ut och bryn svålen hårt innan servering. Torskhals och kind läggs i saltat vatten i ca 1 timme, baka i ugnen tillsammans med köttet i 30 - 40 min. Servera med beluga linser och örtsås.

Biff - salta och peppra, baka långsamt i ugnen på 100 grader till innertemp 56 rader, låt vila 30 min innan tranchering.

Tiramisu - hittade en fådd äppelkaka i frysen som tinades och skivades. Lägg i botten på form och droppa över lite espresso, vispa ihop äggula, socker och mascarpone, vänd i lite löst vispad grädde. Lägg smeten över kakan och låt stå i kylen ett par timmar. Toppa med sommarbär.

1 kommentar:

Mikkan sa...

Vilket grymt enkelt vardagsredcept på tiramisu, blev genast nyfiken på hur man kan leka med mitt lavendelsocker i det där!