6 dagar sedan
tisdag 10 augusti 2010
Rimmad surf&turf, Helstekt biffrad och bakad potatis,Tomat och krassesallad, Svensk tiramisu
Sommar (och numer åretrunt-) kompisarna S & C på besök.
Surf & Turf - rimmad fläsksida skärs i tärningar om 3*3*3 cm, lägg på plåt och baka i ugnen på 80 grader i 10 timmar, ta ut och bryn svålen hårt innan servering. Torskhals och kind läggs i saltat vatten i ca 1 timme, baka i ugnen tillsammans med köttet i 30 - 40 min. Servera med beluga linser och örtsås.
Biff - salta och peppra, baka långsamt i ugnen på 100 grader till innertemp 56 rader, låt vila 30 min innan tranchering.
Tiramisu - hittade en fådd äppelkaka i frysen som tinades och skivades. Lägg i botten på form och droppa över lite espresso, vispa ihop äggula, socker och mascarpone, vänd i lite löst vispad grädde. Lägg smeten över kakan och låt stå i kylen ett par timmar. Toppa med sommarbär.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Vilket grymt enkelt vardagsredcept på tiramisu, blev genast nyfiken på hur man kan leka med mitt lavendelsocker i det där!
Skicka en kommentar