Soppa - koka en buljong på japansk tång och vatten (ca 15 min). Lägg i lite purjolök och tofu (soft) i en skål. Stäng av värmen och vispa/rör sedan i lagom med misopasta i buljongen och häll upp i skålarna. Soppan skall vara ganska "svag" dvs mild i smaken. Det man får på den loikala shushikrogen är ofta alldeles för "stark".
Fläsk - tärna fläskkotlett i ca 2*2*2 cm kuber - blanda med japansk soya, skivad purjolök, finhackad fänkål, svarta och vita sesamfrön. Låt marinera i en timme eller två. Stek i het panna precis innan servering.
Nudlar - blötlägg risnudlar i vatten i ca 10 min. Ta upp och låt torka. Fritera nudlarna i olja portionsvis - tar max 5 -10 sekunder. Se till att nudlarna inte har massa vatten på sig - det skvätter i oljan!
Servera med inlagda japanska grönsaker och grönt te
Allt finns att köpa på Japanska Torget, Tegnergatan, Stockholm http://www.japanskatorget.com/
Prep. tid ca 25 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar