1 vecka sedan
tisdag 22 mars 2011
Lammlägg i vitt vin, någon slags mangosemi-freddo
En favoritstyckdetalj - återigen från Ålstens Kött
Lamm - skiva lite rotfrukter och purjolök, lägg i ett par krossade vitlöksklyftor, lagerblad och rosmarin - salta och peppra läggen och lägg på grönsakerna, på med vitt vin så att det täcker lite av grönsakerna, på med lock och in i ugnen på 100 grader i 3 -4 tim, ta upp köttet och slå på grädde, koka ihop.
Dessert - vispa de äggvitor som blev över från gårdagens råbiff med floursocker, mixa en mogen mango och vispa lite grädde, vänd ner äggvitor, grädde och mango, frys ett par timmar, riv lite lime innan servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Lammet later kanongott!
Matarkivet - som sagt, favorit styckdel
Skicka en kommentar