måndag 28 mars 2011

Skåprensning blev italiensk buffé


Precis hemkomna från Åre noterades att den hemmavarande 19-åringen hade ätit upp den 2 kg fläskstek som var tänkt söndagmiddag. En fläskfilé, ris, tomatburkar och lite frysta rester av bläckfiskpastan härom dagen blev basen för en buffé.

Fläsk - skiva och banka ut, panera i 50/50 dinkelmjöl och polenta, stek i olivolja.

Tomatsås Rakel special - koka upp två burkar Mutti tomater, pressa i citron, riv i vitlök, socker och salt, mixa slät.
Risotto - värm risottoris i olivolja, slå på vitt vin, koka ihop, lägg i soltorkade tomater och lite torkad griskind eller annan skinka, sjud och fyll på med buljong i ca 20 min, jag körde sedan ner en skivad mozzarella och en bit Tallegio.

Folk fick plocka sin egen mat från spisen.

Inga kommentarer: