lördag 12 mars 2011

Stekt fjärsing med syrade grönsaker, Ananas i mascarpone



Efter ett par dagar i Spanien så kommer här till slut ett nytt inlägg.

Fisk – salta och peppra fjärsningfilé, stek i smör

Grönsaker – ta de grönsaker som finns hemma (blomkål, selleri, salladsskott, morot) och pressa citron över, salt och socker, låt dra 15 min

Dessert – tärna ananas och blanda med mascarpone, vanilj och floursocker, riv limeskal över

2 kommentarer:

Hans sa...

Verkligen roligt att du använder dig av fjärsing - en god annorlunda fisk. Liksom knot, som också är riktigt smakrik. Så ät mer fisk!(uppmaning till alla...) Gärna hel och i annat fall filéa själv, då blir det ännu godare.Leta också efter kravmärkt/ekologisk. Här i Göteborg har vi det bra vad gäller olika fisksorter.
Jag följer din blogg med stort (mat)intresse...
Hans

Silver sa...

Hans - kul att du följer bloggen. Knot skall testas nästa gång jag får tag i det på Tjörn - får snacka med fiskaren.