1 vecka sedan
onsdag 9 februari 2011
Laxtartar, Lättrimmad torskhals med tre sorters morot, karamelliserad lök, Citrussallad
Fick av en slump se att ICA Brommaplan hade en stor torsk i kylen, förstås utan huvud men jag frågade i vart fall om de hade sparat det, men nej. Däremot hade någon förstånd att spara halsköttet (det bakom främre fenan - 40 kr/ kg för en av de bästa bitarna! Fiesta.
Lax- hacka 50/50 färsk och kallrökt lax, lite salt, socker och peppar, rivet citron skal, låt stå en timma. Servera med gräddfil, löjrom.
Torsk -putsa köttet från skinn och den inre grå hinnan, lägg i saltat vatten i ca 1 tim, baka i ugn på 100 grader, servera med olikfärgade kokta gotlandsmorötter och karamelliserad lök (stek mjukt i smör och sedan med lite socker till ljusbrun färg). Strö över lite rostade sesamfrön. Skirat smör.
Dessert - sallad på grapefrukt, blod och blond apelsin, granatäpple
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar