måndag 7 juni 2010

Tre sorters strömming, Tre sorters sallad, Fisk i foliepaket, Mjölkchokladpannacotta







Strömming - dra av skinnet på strömmingsfileer lägg i en lag av 1 del 24 % ättika, 2 del socker och 2 delar vatten. Låt ligga i minst 24 tim. Gör en majonäs och blanda i gräddfil och creme fraiche efter smak. Smaksättare 1) röd stenbitsrom och dill 2) chipotle och finhackad chili 3) rivet citronskal och lite citronsaft.
Sallader - 1) gula och röda svenska tomater med mozzarella 2) blandad grönsallad med rostade valnötter och riven parmesan 3) snabbstekt pak choi med knaperstekt bacon

Fiskpaket - tog hällefilé, lax och gös som skars i bitar. Lägg på folieark tillsammans med sparris, skärbönor, färsk lök, salladslök, fänkål, färsk vitlök, smör klick och några droppar vitt vin, salt och peppar. Vik ihop och lägg på grillen medan förrätten äts.

Pannacotta - sjud 5 dl grädde, slå över mjölkchokladbitar, rör ner 2 blötlagda gelatinblad. Kyl.

2 kommentarer:

Mikkan sa...

Chipotle - du är ett geni! :)

Silver sa...

Tack, tack, kul att du gillade ideen - den milda firren mot chilismaken funkar riktigt bra.