tisdag 15 juni 2010

Sötsyrlig fläsksida, endivesallad med valnötter



Fastfood över 12 timmar - världens enklaste och snabbaste käk är att ställa in något på låg temp i ugnen på morgonen innan man drar till kontoret och plocka fram det till middagen 12 timmar senare. I dag blev det en bit rimmad (salt) sidfläsk som fick gå tillsammans med ett par dl äppelcidervinäger och äpplen (syrlig) och ett par msk honung (sött).

Grissida - lägg köttet med ovan ingredienser och lite peppar. Lägg i gryta med lock och in i ugnen påp 80 grader i 10-12 timmar. Man kan sätta på het övervärme sista kvarten för att få knaprig svål.

Sallad med blandad sallad och valnötter. Dressing med olivolja, vitvinsvinäger och lite honung.

2 kommentarer:

Annika sa...

Ah, så gott! Snart dags att köpa fläsk, känner jag. Snålvattnet rinner. Och så endivesallat till, dessutom . Härligt!

Mikkan sa...

Mm, mina två favoriter, endive och rimmad sida i ugn. Kul kryddning, jag har bara kört chipotle än så länge.