måndag 21 juni 2010

Sashimi med "äkta" falsk wasabi, laxsida med finhackad sallad och parmesan och färskostkräm




Tillbaka i stan efter ett par stek frites för mycket i Paris. Hade en fryst laxsida i frysen som togs fram i går och som sakta fick tina.
Sashimi - skär ut ryggen av filéen och skär i tunna skivor, servera med smulade alger och egen wasabi "äkta falsk" dvs den som man får på tub dock utan den gröna karamellfärgen = Colemans senapspulver och ett par droppar vatten.

Lax - skär en centimetertunn skiva av laxen och baka på 60 grader i ugnen ett par minuter så att fisken precis "stannar".
Creme - riv parmesan och blanda med creme fraiche och Philadelphia, gräslök, salt och peppar.

Sallad - av någon anledning blir sallad godare om man hackar gurka, tomat till fina tärningar. Blanda med salt peppar, olivolja och rödvinsvinäger och lite riven vitlök.

Servera med gurkvatten

Inga kommentarer: