måndag 28 juni 2010

Sommarköket invigt: Grillat rimmat bogfläsk, sotad chilli, Sallad på nyplockade tomater och isört, Tjörngubbar med grädde






I dag invigdes sommarköket på riktigt med beredning i solskenet och efterföljande grill.

Spett - grillade skivad rimmat bogfläsk (funkade mycket bra på grillen) tillsammans med lite fläskfilé, potatis och ett par överblivna köttbullar från midsommarhelgen. Serverades med sotad chili och rostade majskolvar.

Sallad -Lilla R med mormor var idag och plockade grönsaker i det fantastiska växthuset vi råkar ha i vår närhet. Det blev någon form av fetbladig växt som kallas is-ört - mycket god tillsammans med deras söta fina tomater.

Nyplockade Tjörnjordgubbar med lite lättsockrad vispad grädde

2 kommentarer:

Mikkan sa...

Grymt, bra på grillen säger du alltså, grymt. Måste testas!

Silver sa...

Mikkan - kanonkött - undrar hur det blir om man tar lite tjockare bitar och låter gå på lite lägre värme..... Your turn?