1 vecka sedan
söndag 27 juni 2010
Rödbetor och getost, Namnsdagsfrikadeller med tomatkokt potatis, rester av äggost
Lilla R hade namnsdag och fick önska middag - frikadeller stod högst på listan. I stället att som vanligt koka dem i tomat så fick de i dag gå i vitt vin medan tomater och potatis fick sällskap.
Rödbetor - koka, blanda med mogen getost och lite olivolja
Frikadeller - handjagad färs av bog blandades med ägg, gräddfil, riven lök och vitlök, lite olivolja och hackad salvia. Lägg i gryta och varva med citronklyftor och några tärnade tomater, slå på vitt vin salt och peppar, låt gå i ugnen på 125 grader i ett par timmar.
Potatis - låt potatisen sjuda med ett par burkar av bra tomater, olivolja, en klick smör salt och peppar i ca 30 min. Riv lite västerbotten över.
Äggost från igår - idag med björnbärssylt från förra säsongen
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Åh, vi äggostade oss genom midsommar vi. Fint som snus!
Mikkan - kan det bli bättre!! Vi fuskade dock i år - ungarna vann det på lotteriet.
Skicka en kommentar