söndag 6 december 2009

Italienskt








M & P med barn på middag - vi kör någon slags italiensk buffé där alla får hämta vad man vill på spisen. Idag glömmer vi LCHF..
Strömmingssardell - dra skinnet av färsk strömming, blanda socker och salt (mer salt än socker) och blanda med fisken, lägg under tryck i ett dygn. Servera naturella eller med lite olivolja och citron

Bönsallad

Risotto - med tärnad lufttorkad skinka, lite soltorkad tomat och smulad torkad svamp. Låt riset gå i lite olivolja ett par minuter, slå på vitt vin som får koka in, spä sedan slevvis med het buljong, i slutet rörs en rejäl smörklick i med riven parmesan.

Grönsaksratatuille - aubergine, zucchini och tomat, vitlök får långsamt koka ihop.

Polenta med getost - koka polentagrynen i god buljong i ca 45 min, rör ner getfärskost i
slutet.

Lasagne - varva färska lasagneplattor med färsk spenat, gorgonzola och mozzarella och bechamel. (ingen bild men väldigt lyckad)

Kalvlägg - koka läggen i vitt vin, vitlök, timjan salt och ett par lagerblad i 3 timmar.

Min tiramisuvariant - bottna formen med små italienska kex, fukta dem med cointreau, lägg på ett lager med apelsinklyftor ("filéade"), vispa ihop mascarpone med äggulor och socker och bre över kexen. Låt dra minst ett par timmar.

1 kommentar:

Diné Food - Mare Nostrum sa...

Lasagnen skall definitivt provas, låter som en lyckad ostkombination! Bloggade själv om gorgonzola sist, tillverkning närmare bestämt. Tack för inspiration till helgens matlagning! /Nathalie