lördag 27 juni 2009

Kokt krabba, grillad småmakrill med dillmajonäs









Krabba - nyfångad krabba slängs i ett kokvatten som saltas till havsvattensälta plus lite till. Lite socker och massa dill läggs i. Koka krabborna i ca 10-15 min beroende på storlek. Låt krabborna svalna i spadet.

Makrill - småmakrill saltas och peppras och läggs på het grill. Klara på nolltid.

Servera med kokt potatis, nyrörd dill majo och tomatsallad.

Sommaren är verkligen här - http://open.spotify.com/track/12P6sDaB5XrrDdx62EXpvu

2 kommentarer:

Annika sa...

Makrill...tur att vi ska ned till Göteborg på måndag. Då beställer jag alltid samma middag av min mamma: stekt makrill på mormors vis, med stuvad spenat och kokt potatis; öl och gammeldags. Man äter tills det gör ont, sedan vilar man en stund, och därefter vankas det rabarberkräm med gräddmjölk...

Silver sa...

mmmm