1 vecka sedan
tisdag 3 maj 2011
Mina torkade bog och kindbitar, Sashimi med falsk beluga , Långbakat rimmat bogfläsk, inlagd fänkål, rabarbermarmelad, Lammracks med gräddkokt spenat
U & U på middag.
Torkat kött - en bogbladstek och kind, bägge av gris som saltats, kryddats med örter (bogen) och hängt i kallförrådet ett par månader. Som snacks till champagne.
Sahimi på lax.
Falsk kaviar - (inspirerad av Mathias Ds falska rom - blev det en egen (ännu coolare) variant) koka beluga linser, marinera i finaste japanska soyan i en timme eller så, låt rinna av.
Fläsk - dela rimmat bogfläsk i kuber, baka i 80 grader i 10 timmar.
Fänkål - strimla fänkål tunt på mandolin, lägg i en 1-1-1 lag på 24 % ättika, socker och vatten, låt dra ngn timme, låt rinna av innan servering.
Marmelad - koka ihop rabarber, ett par droppar vatten, socker och torkad chili, låt svalna
Lamm - salta, peppra stek, vila i ugn.
Spenat - ta bort de grövsta delarna av den färska spenaten, skviva ner en vår lök och fräs rubbet i lite smör, slå på grädde och koka ihop.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Oooh! Falsk beluga ska jag definitivt testa.
Skicka en kommentar