tisdag 3 maj 2011

Mina torkade bog och kindbitar, Sashimi med falsk beluga , Långbakat rimmat bogfläsk, inlagd fänkål, rabarbermarmelad, Lammracks med gräddkokt spenat







U & U på middag.

Torkat kött - en bogbladstek och kind, bägge av gris som saltats, kryddats med örter (bogen) och hängt i kallförrådet ett par månader. Som snacks till champagne.

Sahimi på lax.

Falsk kaviar - (inspirerad av Mathias Ds falska rom - blev det en egen (ännu coolare) variant) koka beluga linser, marinera i finaste japanska soyan i en timme eller så, låt rinna av.

Fläsk - dela rimmat bogfläsk i kuber, baka i 80 grader i 10 timmar.

Fänkål - strimla fänkål tunt på mandolin, lägg i en 1-1-1 lag på 24 % ättika, socker och vatten, låt dra ngn timme, låt rinna av innan servering.

Marmelad - koka ihop rabarber, ett par droppar vatten, socker och torkad chili, låt svalna

Lamm - salta, peppra stek, vila i ugn.
Spenat - ta bort de grövsta delarna av den färska spenaten, skviva ner en vår lök och fräs rubbet i lite smör, slå på grädde och koka ihop.

1 kommentar:

ninni sa...

Oooh! Falsk beluga ska jag definitivt testa.