onsdag 4 maj 2011

Två sorters lax, Osso bucco, Mango o limesorbet, jordgubbar




Lax - 1) finhackad kallrökt lax med variant på Smaskens gurksås - tärna gurka fint, salta och krama ur vatten, lägg i 1-2-3 lag ett par timmar, låt rinna av och blanda med creme fraiche, 2)blanda finhackad färsk lax, rödlök, fänkålsblad och limesaft

Kalv - koka kalvlägg tillsammans med finhackad morot och bladselleri, vitt vin, ett par burkar Muttitomater i många timmar, pilla ur märgen ur benen och servera med färsk (italiensk) potatis för den som vill och får.

Sorbet - mixa en mogen mango och pressa i saften av två lime, koka en sockerlag ca 4 dl, låt svalna och mixa rubbet, kör i glassmaskin, servera med jordgubbar, lättvispad grädde och hyvlad mörk choklad.

Inga kommentarer: