lördag 14 maj 2011

Vit sparrissoppa med friterade blomster, Stekt kolja, sparris och hollandaise, linser, Plättbakelse





Soppa - hade lite vit sparris hemma som började bli tråkig, fick gå som soppa. Koka vit sparris (skit i och skala) mjuk, slå av det mesta av vattnet, i med grädde och koka en stund till, spetsa ev med lite fond, salta och peppra, mixa helt slät.

Blommor - köpte några vackra blommor från kylen i Thaibutiken (Åkeshov) som friterades i en smet av vetemjöl, vatten, salt och bakpulver. Kommer inte ihåg vad de hette.

Fisk - salt och peppra, stek

Hollandaise - vispa ihop äggulor, citronsaft och ngr droppar grädde (mindre risk att äggen blir äggröra) över svag värme, när äggen gått ihop vispar man ner skirat varm (inte hett) smör.

Dessert - stek plättar, varva med vit chokladmousse, grädde och färska blåbär och hallon

2 kommentarer:

Maria SR sa...

den där fisken ser himmelsk ut

Silver sa...

Maria - kul att du gillade den - testa och göra