lördag 10 september 2011

Kalvkotlett med valnötspesto, polenta, Creme Caramel





Kalv - salt och peppra kotletter, stek till rosa innuti

Pesto - mixa ruccola, bladpersilja, valnötter, vitlök, olivolja, lite citron salt och peppar

Polenta - koka majs/polenta-grynen långsamt i buljong i 30 - 40 min - spä med buljong vart efter, lägg i form och riv rejält med parmesan över, kör in i het ugn på övervärme ett par minuter, skär upp och servera

Sallad


Creme Caramel - 2 ägg och 2 äggulor vispas upp med ca 1 dl socker, sjud 4 dl grädde med en vaniljstång, skrapa ur vaniljen och slå grädden över äggen, slå lite karamell (koka vatten och socker gyllenbrunt) i formar, slå i grädden och grädda på 150 grader i ca 30 min, kyl, vänd upp puddingen.

Inga kommentarer: