torsdag 8 september 2011

Fish n chips Belgium style, Chokladmousse och hallon




"Pommes" - tvätta och dela i 1*1*längden stavar, förkoka i varm olja i 5-7 min, ta upp, innan servering så slutfriteras potatisen i riktigt het olja, låt rinna av.

Fisk - jag tog torsk filé som delades i bitar och saltas, blanda en frityrsmet av vetemjöl, bakpulver, och Maredsous 6 till lagom lös smet, lägg i firren så den täcks och fritera i het olja.

Majonnäs - nyslagen förstås

Mushy bondbönor - spritsa och koka bönorna i 5 min, ta bort skalet och mosa med lite smör och ett par droppar grädde, salt och peppar

Mousse - vispa ett par äggvitor med lite strösocker så att de blir blanka, smält 100 g 70 % choklad (lagom till 3-4 pers) och vispa 3 dl grädde löst. Smälta chokladen åker ner i äggvitorna och sedan vänds grädden ner, ner i form och kyl. Toppa med hallon.

Inga kommentarer: