torsdag 10 januari 2013

Tripe, Trippa eller komage




Man får välja rubrik själv - gott blir det hur som helst.

Komage - komage inhandlas tex hos Latinokillarna i Hötorgshallen, lägg magen i kokande saltat vatten, skumma, koka i 2-3 timmar (just det här momentet luktar inte helt gott, men, håll ut). Ta upp magen och strimla i ca 1 cm breda bitar. Lägg ner köttet i en gryta, på med vitt vin, fina burktomater, tomatpuré, lök, bladselleri, lagerblad, timjan, salt och peppar, och mycket vitlök, sjud i 2-3 timmar. Lägg i över natten blötlagda bönor, sjud i ytterligare 45 min. Klart!


2 kommentarer:

Jesper Lindstedt sa...

Underskattat så det förslår! Hur ligger priset i Sthlm?

Silver sa...

JL-ingen aning faktiskt och det tror jag beror på att det är synnerligen billigt