Fräs kål, purjo, fänkål o sparris i lite smör, på med vatten o ett ok buljongpulver, sjud en kvart, mixa. Servera med ägg, sparris o chilimayo
tisdag 31 maj 2016
lördag 28 maj 2016
Uer o primörer
söndag 22 maj 2016
Kalv
Grillad kalvkotlett
Grillad citron
Sallad på hackad persika, salladslök, tomat, chamonjoner, kapris, gurka, paprika. Vitlök, citronsaft o oljvolja
lördag 21 maj 2016
fredag 20 maj 2016
söndag 15 maj 2016
Kanin Provence
Stycka kaninen o fräs i smör, lägg i lök, morot, rotselleri, vitlök, fina svarta oliver från Provence, herbes de provence, lagerblad, dijonsenap, vitt vin, grädde
, sjud i 30 min.
onsdag 11 maj 2016
Potatiscarbonara
Årets första färskpotatis kokas försiktigt. Slå över sås på grädde, vitt vin, äggulor som fått sjuda ihop. Toppa med parmesan
söndag 8 maj 2016
Fransk löksoppa
Skiva gul lök o smält i smör o lite socker på svag värme i 2 timmar, slå på grönsaksbuljong o sjud 1 tim. Toppa med brödkrutonger o gruyereost, kör i ugn på het övervörme.
lördag 7 maj 2016
Torskrygg med hollies
Rimma torsken i saltvatten ca 1 tim. Kör i ugn på 100 grader till klar.
Hollandaise - vispa ihop, äggulor, citronsaft o lite vatten över medelvärme till det börjar tjockna, vispa i skirat smör
Ost- grym Skipper. Garanterat pussfritt sen.
fredag 6 maj 2016
torsdag 5 maj 2016
måndag 2 maj 2016
Pizza bianca
Kalljäs deg och baka ut portionspizzor på
bakplåtspapper, toppa med tunnhyvlad jordärtsskocka, riktigt bra buffelmozzarella, lite vitlök o timjan, lägg pappret/pizzorna på het plåt o grädda i het ugn