
Storfavorit av sill och plockbord. Idag blev det hälften köpesill (Klädesholmen) och hälften hemgjord.
Sill - köp filé av liten sill alt strömming, dra bort skinnet och lägg i en lag av 1 dl ättika, 1 dl vitvinsvinäger, 1 dl socker och 2 dl vatten. Låt ligga i ca 1 dygn så att köttet blir vitt rakt igenom. Gör en grund sås av majonnäs, creme fraiche och gräddfil. Fördela i skålar. Smaksättare (i) rivet citronskal och lite citronsaft (ii) pepparrot och dill (iii) chilli och vitlkök.
Färskpotatis och lite lax mm mm
Klädesholmens produkter är inte dumma alls. Jag blev senast riktigt såld på deras "Årets sill 2010"; senap och maltwhisky. Ska efterapas i framtiden...
SvaraRaderaAnnika - vi testade den också - jag tyckte den var lite för söt .... (gnäll gnäll;)
SvaraRadera