tisdag 24 november 2009

Souvas med pressgurka och gräddsås, Inkokta plommon



Souvas - en bit rökt och saltad renstek (Souvas) bakas på 70 grader i ugn i ca 1 1/2 tim.

Servera i tunna skivor med pressgurka, gräddsås med lite smulad torkad svamp, lingon och mandelpotatis.

Plommon - dela plommonen och låt dem sjuda i 10 min med glögg, vitt vin, muscavodosocker. Kyl. Servera med löst vispad grädde.

2 kommentarer:

  1. Har smygit runt här ett tag men nu måste jag ju skriva...

    Suovas är det bästa som finns!
    Håller bra ute på fjälltur också. Vi njuter den i smörstekta skivor i panna/muurikka. Gärna med tunnbröd till. Dryck..? Vatten från en fjällbäck såklart!

    Snöiga hälsningar

    /Fjällmor

    SvaraRadera
  2. Hej Fjällmor, jag såg på din egen blogg att du varit här ngr gånger :) - smickrande! Bodde i Luleå i yvå år på 90 talet och åkte runt i hela länet - renkött är en stor favorit sedan dess. Den bästa biten jag ätit var en rentunga som bara fick koka i lite buljong. Regniga Sthlms hälsningar

    SvaraRadera