

Souvas - en bit rökt och saltad renstek (Souvas) bakas på 70 grader i ugn i ca 1 1/2 tim.
Servera i tunna skivor med pressgurka, gräddsås med lite smulad torkad svamp, lingon och mandelpotatis.
Plommon - dela plommonen och låt dem sjuda i 10 min med glögg, vitt vin, muscavodosocker. Kyl. Servera med löst vispad grädde.
Har smygit runt här ett tag men nu måste jag ju skriva...
SvaraRaderaSuovas är det bästa som finns!
Håller bra ute på fjälltur också. Vi njuter den i smörstekta skivor i panna/muurikka. Gärna med tunnbröd till. Dryck..? Vatten från en fjällbäck såklart!
Snöiga hälsningar
/Fjällmor
Hej Fjällmor, jag såg på din egen blogg att du varit här ngr gånger :) - smickrande! Bodde i Luleå i yvå år på 90 talet och åkte runt i hela länet - renkött är en stor favorit sedan dess. Den bästa biten jag ätit var en rentunga som bara fick koka i lite buljong. Regniga Sthlms hälsningar
SvaraRadera