måndag 5 oktober 2009

Rödbets och mangoldterrin, Osso bucco, R:s små praliner






Terrin - koka och skiva rödbetorna. smöra en brödform, fodra formen med mangoldblad. Varva rödbetor och skivad mozzarella. Häll på en äggstanning och vik över mangoldbladen så att allt täcks. Grädda i vattenbad till äggen stannat. Kyl och stjälp sedan upp terrinen, skiva. Servera med lite flingsalt.

Osso boucco - fräs lite lök, vitlök, tomatpure och morot i smör. Lägg i kalvlägg, vittvin, pressad citron och krossade tomater så att köttet täcks. Sjud långsamt i minst 2 timmar. Serverades med neutral risotto - vi LCHF hoppade över detta sista moment. Gremolata på persilja, citronskal, citronsaft och hackad kapris.
R:s små chokladpraliner

2 kommentarer:

  1. Terrinen ser väldigt god ut, du kan verkligen ta hand om alla fina råvaror på bästa sätt.

    SvaraRadera
  2. Tack Birgitta, det var stundens infall som blev en terrin - den blev riktigt god faktiskt och rätt fin att titta på.

    SvaraRadera