söndag 19 juli 2009

Créme Ninon, Kallröktlax med syltad kantarell och rödlök, pepparotsgrädde, Yoghurtgrädde med vinkokta biggaråer




Soppa - koka upp gröna ärtor med lite buljong och grädde, mixa och passera genom sil. Servera med en skvätt bubbel.

Syltad svamp och lök - koka en lag på 1 del ättika, 2 delar socker och 2 delar vatten slå över svampen med lite dill respektive den skivade rödlöken. Låt dra ett par timmar.

Dessert - blanda 50/50 turkyoghurt och vispad grädde. Koka en lag på rose och rött vin, socker och lite koncentrerad jordgubbsaft. Lägg i körsbären och sjud ett par minuter. Låt svalna i lagen.

2 kommentarer:

  1. Hej, vilken middag! Syltad kantarell lät fantastiskt gott, måste jag testa!

    Har ett recept på créme ninon som jag vill dela med mig av, finns på min blogg på http://nyfikenpamat.blogspot.com/2009/05/creme-ninon.html

    tack för all inspiration!

    SvaraRadera
  2. Skall kolla receptet! Kantarellen blev riktigt ok - bra garnityr att plocka fram när ideerna tryter.

    SvaraRadera